Srećna nova 2016. godina!

12377863_922478737830684_1276740106417470848_oPrije nego što najavimo neke stvari za ovu godinu, prvo da se prisjetimo šta smo to radili u 2015. (a radili smo dosta toga, čak i ako ne računamo ogroman broj salsa žurki, praktika i milongi):

JANUAR
Prve trenutke 2015. godine dosta naših članova je počelo u tango zagrljaju. Neki u našoj sali, a neki na beogradskom novogodišnjem Tango maratonu.

Ni prošle godine nismo propustili sarajevski Salsa kongres, na kojem smo 6. godinu za redom bili dio instruktorske postave. Prijave za ovogodišnji kongres su u toku ;)

FEBRUAR
2015. godina je bila početak ozbiljnijeg i posvećenijeg rada na senzualnim plesovima u našoj školi, prije svega kad je kizomba u pitanju. Nekoliko naših članova je posjetilo seminar u Beogradu sa jednim od najboljih instruktora i plesača kizombe na svijetu, Nelsonom Camposom

MART
Mart 2015. će zlatnim slovima ostati ispisan u našim srcima. Prvo izdanje Cubamonte salsa festivala sa najboljim svjetskim instruktorima (Wilmer i Maria, Yeni, Orliandys, Anier) kao i nekim od najvećih imena u oblasti salse iz regiona, sa blizu 200 plesača iz Crne Godine i okruženja, javni čas na Trgu Republike…

Ove godine najavljujemo još bolji festival, na još interesantnijoj lokaciji – upišite 26.-28. avgust u svoje kalendare i spremajte se za 3 dana ludog provoda, sjajnih radionica, brčkanja u moru (da, dobro ste čuli) i sunčanja!

I ove godine smo stavili Podgoricu na mapu učesnika međunarodnog Rueda de Casino flash moba! Preko 90 plesača iz naše i ostalih škola u Crnoj Gori je plesalo na Trgu Republike.

APRIL
Ako treba da biramo jedan tango događaj koji nikako ne smijemo propustiti, onda je to Belgrade Tango Encuentro. Preko 20 naših tanguerosa je učilo od najboljih svjetskih parova, uživalo u njihovim nastupima i grlilo se sa tanguerosima iz cijelog svijeta!

Ponosni smo i srećni što smo imali priliku da budemo dio jednog novog događaja u okruženju – Manana Ljubljana koji su organizovali naši dragi prijatelji iz škole Cubana Ljubljana! Još srećniji što smo bili dio instruktorske postave, uz Yeni Molinet, Roly Madena, Nana Echevariu i Yusimy Rodriguez!

MAJ
Imali smo priliku da ugostimo jedan sjajni argentinski par (koji je nedavno bio učesnik finala svjetskog prvenstva tanga u Buenos Airesu) – Brenna Marquesa y Evu Icikson! Imaćete priliku da ih ponovo vidite i učite od njih u Podgorici, uskoro više detalja o tome ;)

I ove godine smo nastavili tradiciju nepropuštanja jednog od najboljih festivala kubanskih plesova u regionu Cubanero Salsa Festivala. Petu godinu u nizu bili dio fantastične instruktorske postave! B-|

Ekipica naših zaljubljenika u kizombu je učestvovala na Belgrade International Kizomba Energy Festivalu, gdje su usavršavali svoju tehniku i senzualnost :)

JUN
Par naših članova je i ove godine ispratilo sjajni Cuban All Star festival koji održan u Bugarskoj. Srećnici su, uz radionice sa nekim od najboljih kubanskih plesača na svijetu imali priliku da slušaju uživo Elita Revea i njegov Charangon.

JUL
Naši prijatelji iz barske Salsa familie su organizovali svoj prvi festival – “7 dias en Montenegro”. Naravno da to nismo propustili, uživali smo u Ulcinju i radujemo se ovogodišnjem druženju.

Prošle godine smo se upustili i u glumačke vode :) Učestvovali smo u snimanju jedne epizode prvog crnogorskog sitkoma “Dojč kafe” koji bi uskoro trebalo da počne da se emituje.

AVGUST
Kolašin svake godine u avgustu okupi ogroman broj tanguerosa iz okruženja i šire, među njima i dosta naših tanguerosa. Tako je bilo i prethodne godine, a tako će biti i ove ;)

Još jedan novi sjajni događaj u okruženju nije mogao da prođe bez nas. Na Hola Ohrid salsa festivalu smo isto bili dio instruktorske postave, uz FredyClana, Solangeles, Royneta i drage prijatelje iz komšiluka.

SEPTEMBAR

I pored toga što smo u septembru tradicionalno jako zauzeti oko najvećeg upisa novih grupa, stigli smo da ispratimo Belgrade Sensual Weekend, na kojem smo ponovo imali priliku da učimo od Nelsona Camposa, kao i od drugih sjajnih instruktora u oblasti senzualnih plesova.

OKTOBAR
Oktobar smo počeli sjajnim seminarom argentinskog tanga u Podgorici, koji smo organizovali sa Oskijem Casasom (ARG) i Tajanom Burger-Casas (HRV). Uživali smo u sjajnim radionicama i divnim show nastupima ovog fenomenalnog para.

Na poziv naših prijatelja iz Ljubljane, naš instruktor je, sa velikom radošću i ogromnim uživanjem držao seminar kubanske salse i afro-kubanskih plesova na Cubana Lubljana Sabado Especial događaju.

Jedan od naših instruktora i nekoliko naših tanguera su svojim zagrljajima obradovali učesnike skopskog Maratangona.

Učestovali smo i na seminaru sa kubanskim plesačem i instruktorom Titom Garmendiom (CUB) koji je organizovao u Podgorici plesni klub “Sonrisa”.

Organizovali smo prvo izdanje Urban Cuban seminara, kao dio naše odluke da malo unaprijedimo savremenije forme kubanskih plesova. Gost na prvom izdanju ovog seminara bio nam je sjajni Nemanja Lazović.

Jedan od naših instruktora je učestvovao na sarajevskom Tango Fusionu i beogradskom Tango Neutral vikendu. Ako postoji prošlogodišnji pobjednik u našoj tango zajednici, onda je to bez ikakve sumnje Medo.

NOVEMBAR
U novembru je veliki broj nas imao sreću i zadovoljstvo da bude dio petog Havana en Belgrado festivala! A na njemu, uz radionice sa nekim od najvećih svjetskih imena u oblasti afro-kubanskih plesova i koncert koji nam još uvijek, nekoliko mjeseci kasnije uzburka emocije. Nadamo se da ćemo opet imati priliku da slušamo Havana de Primeru, a vama koji niste, savjetujemo da takvu priliku nipošto ne propustite!

Organizovali smo seminar na kojem smo vidjeli kako joga može da pomogne našem tangu, a predavači su bili Katarina Jurašin i naš Medo :)

DECEMBAR
Jedan (ali vrijedan) naš član, pobjecnica booty shake takmičenja je bila naš predstavnik na 10. izdanju beogradskog Salsa Motion vikenda.

I ove godine je jedan broj naših ljubitelja tanga odlučio da prethodnu godinu završi (i ovu počne) u toplini tango zagrljaja na beogradskom Tango maratonu.

Iako je izgledalo na kraju 2014. godine izgledalo da ćemo je teško nadmašiti, možemo sa sigurnošću da konstatujemo da smo ipak uspjeli, a obećavamo da ćemo (kao i uvijek) dati sve od sebe da ni ovo ne budu naši krajnji dometi.

Svim našim prijateljima, kolegama, fanovima želimo od srca srećnu 2016. godinu, da je puna zdravlja, veselja, ljubavi i plesa. Našim članovima želimo samo zdravlja, ostalo obećavamo! ;)

SREĆNA NOVA 2016. GODINA!
Vaša Buena Vista

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *