Srećna Nova 2017. godina!

15724630_1191036294308259_9222350549760918603_oDragi naši učenici i prijatelji, došlo je vrijeme da odradimo tradicionalnu rekapitulaciju svega što smo radili u godini na izmaku. Naravno, nećemo računati ogroman broj časova, radionica, žurki, praktika i milongi, to bi već bilo previše i za čitanje i za pisanje :)
JANUAR:
– I ove godine neki naši tanguerosi su počeli godinu u tango zagrljajima, na New Year’s Belgrade Tango Marathonu, koji već nekoliko godina organizuju naši prijatelji iz Tango Natural Beograd
– Ne treba možda ni naglašavati da smo i ove godine, kao i svake otkad ovaj događaj postoji, u velikom broju posjetili Sarajevo Salsa Kongres, gdje su naši instruktori ponovo (7. put) bili dio instruktorske postave. Prijave za narednu godinu su u toku, ekipa se već okuplja, ne propustite ;)
FEBRUAR:
– Učestvovali smo sa Milonga de Montenegro i školama tanga u Crnoj Gori u organizaciji sjajnog koncerta Tanguango orkestra u KICu “Budo Tomović”
MART:
– Organizovali smo Senzualni vikend u Podgorici, gdje su uz naše instruktore radionice bachate i kizombe držale i dvije gostujuće instruktorke, Andrea (CRO) i Sanja (SRB).
– Naš instruktor je bio jedan od instruktora na Maribor Salsa Congressu
APRIL:
– April u kom smo bili izuzetno aktivni smo počeli u Ljubljani, drugi put smo imali čast i zadovoljstvo da otvorimo radionicama Manana Ljubljana Festival koji organizuju naši prijatelji iz škole Cubana Ljubljana
– I ove godine smo organizovali Rueda de Casino flash mob, na kom je učešće uzelo nekoliko škola iz Podgorice
– Naš instruktor kizombe je bio u Briselu, na velikom Brussels Kizomba Festivalu, gdje je imao priliku da uči od nekih od najvećih svjetskih imena u ovoj oblasti.
– Još jedan događaj koji ne propuštamo od njegovog nastanka – Belgrade Tango Encuentro- Great Festival With Great Prices, koji isto organizuju kolege iz Tango Natural Beograd. I ove godine je preko 20 naših tanguerosa bilo dio jednog od najvećih tango događaja u Evropi.
– Zajedno sa školom Salsa Familia Bar Montenegro smo organizovali u Podgorici seminar sa jednim od najvećih svjetskih instruktora kizombe, Nelsonom Camposom i njegovom partnerkom Vanjom Mulač.
MAJ:
– Jedan od naših omiljenih salsa festivala, Cubanero Salsa Festival! 2016. je bilo 9. izdanje ovog sjajnog događaja, a mi smo 7. put bili dio fenomenalne instruktorske postave. Ove godine Cubanero ima jubilej, najavljena su neka iznenađenja od strane naših prijatelja iz Allegro Plesna Skola, pa planirajte na vrijeme ;)
– Naš instruktor kizombe je i ove godine bio na BIKE (Belgrade International Kizomba Energy) festivalu. Vratio se sa sjajnim utiscima i puno novog znanja.
– Za ljubitelje tanga organizovali smo seminar sa jednim od najpoznatijih tango parova u Evropi – Laslom Budaiem i Andreom Piriti. Tanguerosi iz Crne Gore su u Podgorici uživali u radionicama i spektakularnim show nastupima ovog fenomenalnog para.
JUL:
– Ispratili smo i drugo izdanje 7 dias en Montenegro festivala koji u Ulcinju i Baru organizuju naši prijatelji iz barske škole “Salsa Familia”
AVGUST:
– Uvijek nam je zadovoljstvo da se družimo sa našim prijateljima iz Makedonije, a u avgustu smo imali sreću i zadovoljstvo da budemo ponovo instruktori na Hola Ohrid Cuban Dance Experience festivalu, koji organizuju naši dobri prijatelji iz Tancov Klub Sonrisa.
– Najveći tango događaj u Crnoj Gori nijedne godine ne prođe bez velikog broja naših tanguerosa, tako je bilo i ove godine, na kolašinskom Summer Tango kampu
– Naš instruktor kizombe je u svojoj misiji da ljubiteljima angolskog tanga iz Crne Gore omogući što freškije i kvalitetnije informacije posjetio i Budapest Kizomba Connection festival
– Uzeli smo učešće i na jednom novom događaju u Crnoj Gori – Vamos A Bailar festivalu, na kom smo uz muziku “FClana” đuskali na pijesku plaže “Copacabana” u Ulcinju.
– Naš najveći projekat, naše divno čedo Cubamonte Salsa Festival je ove godine promijenio lokaciju, uz veliko odobravanje velikog broja plesača i instruktora koji su ga posjetili. Uživali smo u radionicama, show nastupima i animacijama nekih od najboljih instruktora iz svijeta i regiona, kao i na sjajnim žurkama na kojima su muziku birala 3 fenomenalna DJa. Ako ne vjerujete – pogledajte OVDJE. Znamo da sa nestrpljenjem očekujete informacije o narednom izdanju, stay tuned i to ;)
OKTOBAR:
– Drugi događaj za zaljubljenike u tango, seminar sa trostrukim svjetskim finalistima argentinskog tanga – Brenom i Evom! Sigurni smo da ovaj, drugi put, neće biti i poslednji da ovi divni plesači budu naši gosti u Podgorici
– Ove godine smo dodali Hrvatsku na listu zemalja u kojima su naši instruktori imali priliku da drže časove. Dame Dos Zagreb je događaj na kom smo imali priliku da uživamo plešući i šireći našu ljubav prema plesu.
– Nekoliko naših plesača je uživalo na Maratangon – Skopje Tango Marathonu, koji su organizovali naši prijatelji iz Familija Tangovi. Sigurni smo da ćemo u narednoj godini više puta dijeliti zagrljaje sa njima. Tokom istog vikenda nekoliko naših plesača je uživalo dijeleći svoje tango zagrljaje u Beogradu, na jednom od Belgrade Tango Weekends
NOVEMBAR:
– Još jedan događaj koji ne propuštamo – Havana en Belgrado. I ove godine smo uživali u radionicama sa najboljim svjetskim instruktorima, kao i na fenomenalnim koncertima Elito Revea i Yoruba Andabo. Jedva čekamo da vidimo šta spremaju naši prijatelji iz Havana Belgrado za naredno izdanje svog uber-festivala.
– Ponosni smo što je i na Tango Vikendu koji su Naturalci organizovali u novembru bilo nekoliko naših plesača
– Priredili smo još jednu poslasticu za ljubitelje kizombe, sembe, bachate i Afro-Housea, Mostly sensual vikend sa Ozy Shyneom! 8 sjajnih radionica i dvije žurke su bile dovoljne za bezbroj osmjeha tokom samo jednog vikenda
DECEMBAR:
– U saradnji sa ostalim školama tanga iz Crne Gore i Tanguango orkestrom smo organizovali Tango veče u KICu i fantastičnu Gran milongu u kompleksu “Verde”
——————————————
Našim prijateljima, kolegama i fanovima stranice i Buena Viste u Novoj godini želimo puno zdravlja, uspjeha, ljubavi i naravno plesa.
Našim članovima i učenicima želimo samo zdravlja, a puno plesa, sreće, dobrog raspoloženja i osmjeha obećavamo! ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *